Geolussen, de praktische en zuinige manier om geothermische warmte op te vangen !

Installatie van de geolussen

Installatiehandleiding

Installation d'une géoboucle

Onze geolussen vallen ongelofelijk eenvoudig en snel te installeren. Voor een netwerk van 10 kW (of minder) hebt u allicht geen collector nodig omdat u de twee uitgangen en ingangen rechtstreeks met het technisch lokaal kunt verbinden. Met een voldoende krachtige kraan valt de volledige installatie af te ronden in 4 uur. Onze installatiehandleiding licht alle stappen van deze operatie toe.

Aarzel niet contact met ons op te nemen voor alle eventuele aanvullende vragen.

Download onze installatiehandleiding

Technische info over de geolussen

Vermogen en afmetingen

Picto


3 vermogens – 3 afmetingen 3 kW - 30m 4 kW - 40 m 5 kW - 50 m

Afgerold in de sleuf is de geolus 1,2 m breed en 30, 40 of 50 m lang. 1 geolus van 30 m vertegenwoordigt een vermogen van 3 kW*, 40 m = 4 kW*en een geolus van 50 m = 5 kW*. Door meerdere geolussen te combineren (van dezelfde omvang) kunnen we netwerken aanbieden van zo ongeveer alle mogelijke vermogens. Raadpleeg voor meer info onze technische fiche.
*Thermisch vermogen van de warmtepomp

Zie de technische fiche

Zone de captation d'une géoboucle

Afmetingen

20 W / m²

De geolussen putten energie uit de grond tot op 2,5 m aan weerszijden van het centrum van de sleuf. Ze capteren tot 100 W per meter* op een oppervlak van 5 m². Dat is 5 m leiding per meter sleuf.
*In een ondergrond die gunstig is voor geothermie.


Gezien de matige kost van het systeem zouden we er de voorkeur aan geven het netwerk eerder groter dan kleiner te maken als een optimale combinatie niet mogelijk is. Een pomp die een netwerk van 13 kW vereist zou dan verbonden worden met 3 geolussen van 5 kW.

Superficie d'une géoboucle

Oppervlakte

De geolus capteert warmte over 5 m breedte en 30, 40 of 50 m lengte. Voor een netwerk van 10 kW gebruiken we twee geolussen van 50 m. We bekomen zodoende een oppervlak van (5+5) x 50 = 500 m².

Regels voor de plaatsing en regeneratie van de bodem

Het is noodzakelijk dat de lussen zich bevinden in een ondergrond die waterdoorlaatbaar is (niet onder een terras of carport) en minstens 2,5 m van elke mogelijke fundering liggen. De middelpunten van de twee geolussen/sleuven moeten minstens 5 m uit elkaar liggen.

Samenstelling

samenstelling

U kunt ook de schakels met de eerste 2 of 4 lussen afsnijden en zodoende de vrije lengte vergroten met 5 of 10 m. Merk evenwel op dat als die 5 tot 10 m niet meer in de grond zit, het vermogen van de geolus kleiner wordt.
Meer info in onze installatiehandleiding.

Toebehoren van de geolussen


Productcatalogus

We bieden tevens een reeks accessoires aan voor uw capteernetwerk. Die kunnen we u leveren op de werf of als complete kit. We werken bv. met snelkoppelingen waarvoor geen andere uitrustingen vereist zijn. Eén klik volstaat! Ontdek ons volledige gamma door onze onlinecatalogus te downloaden.

Download onze catalogus

De geolussen zijn een 100% Belgisch product!